Gå direkt till innehåll
BL Interiör har rekryterat många nya medarbetare och fyller nu på kompetensen med utbildningar online i Golvteknik och Keramikteknik. Enkelt att genomföra och lätt att adminstrera, tycker företaget.
BL Interiör har rekryterat många nya medarbetare och fyller nu på kompetensen med utbildningar online i Golvteknik och Keramikteknik. Enkelt att genomföra och lätt att adminstrera, tycker företaget.

Nyhet -

Online-kurser gör succé

Även om pandemin nu officiellt är över så väljer oväntat många att anmäla sig till de digitala kurserna i Golvbranschens utbud.

- Det passar oss alldeles utmärkt att göra branschutbildningar online, säger Olov Persson, VD på BL Interiör i Umeå. Vi har rekryterat många nya medarbetare och behöver därför fylla på med utbildning. Online-kurserna fungerar bra. De är enkla att använda och administrera.

Företaget genomför just nu ett stort antal kurser i Golvteknik och Keramikteknik online.

- När många av våra 42 anställda går utbildningen under samma period får vi också bra koll på den samlade kompetensen och när det blir dags att uppdatera kunskaperna nästa gång.

Online-kurserna Golvteknik och Keramikteknik tar cirka 2 till 2,5 timmar vardera att genomföra. Hos BL Interiör har man satt upp ett datum då slutprovet ska vara gjort.

- Hur och var man gör utbildningen lägger vi oss inte i. Man tar det i sin egen takt. Vissa gör den hemma, vissa sitter tillsammans i fikarummet. Ibland blir det diskussioner om läggteknik och olika förutsättningar och vilka lösningar som fungerar bäst.

Kursinnehållet spänner över sådant som en montör eller arbetsledare kan ställas inför under en arbetsvecka. Aktuellt om läggnings-/sättningsteknik, nya metoder och nya material, tips för att undvika vanliga fel, enklare juridik- och arbetsmiljöfrågor samt vikten av dokumentation är sådant som avhandlas. Kursen varvar teori med frågor och avslutas med ett prov.

- Jag tycker att online-utbildningen är ett fullgott alternativ, speciellt för oss som just nu har ett stort utbildningsbehov, säger Olov Persson. När det gäller mer specifik kunskap, som att svetsa en fog eller täta ett badrum, passar det kanske bättre med fysiska kurser.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Relaterat innehåll

Niclas Nyström Adman, plattsättare hos Karlströms Golv i Visby, har gått kursen Keramikteknik online och tyckte det funkade bra.

Online-kurs i Keramikteknik

Nu finns kursen Keramikteknik också online som ett alternativ till den fysiska utbildningen. Syftet är detsamma, att ge deltagarna en gedigen grund i plattsättning och på så sätt undvika de vanligaste läggningstekniska felen. Niclas Nyström Adman, plattsättare hos Karlströms Golv i Visby, är en av dem som gått kursen.

På kurs mot bättre lönsamhet

På kurs mot bättre lönsamhet

Far och son Sadenfors driver JTS Golv i Strömstad. De har båda gått ett par av Golvbranschen GBRs kurser för företagsledare och arbetsledare. Nu i slutet av oktober ska de gå ytterligare en kurs med inriktning på ekonomi, nämligen SLUS – Styra, leda, utveckla och sälja. - Jag vill ha mer kunskap om hur man som golvföretag kan få bättre lönsamhet, säger Jesper Sadenfors.