Gå direkt till innehåll
Jordgolv hetaste trenden på Söder

Pressmeddelande -

Jordgolv hetaste trenden på Söder

Golvbranschen har på senare tid märkt en stor efterfrågan på ett nytt material - jord. Framförallt i vissa delar av Stockholms innerstad, på Södermalm, finns det många som vill ha den nya sortens golv. Branschen lanserar nu för första gången riktiga jordgolv till bostäder.

Golv består vanligtvis av olika slags trä, vinylblandningar eller annat material. På senare tid har efterfrågan ökat på ett helt nytt material – jordgolv. Branschen har nu arbetat fram metoder och installationssätt för att tillgodose kundernas önskemål.

-Det här visar att produktutvecklingen går framåt. Utmaningen har framförallt varit att få jorden tillräckligt hårt packad. Det är viktigt att det inte blir läckage ner till grannarna, säger Johan Aspelin, vd i Golvbranschen.

Trenden har visat sig särskilt stark i kvarteren på Söder i Stockholm. Antagligen är det en vidareutveckling av hipsteridealet där enkelt och egenodlat står högt i kurs.

-Vi har bett några av de större golvtillverkarna att använda Nytorget som demo-plats för att visa upp modeller och olika kvaliteter. Där går det samtidigt att gräva fram mer material till golven om det behövs, säger Johan Aspelin.

De nya golven levereras i olika kvaliteter och prisklasser. Från vanlig grå sandjord till mer exklusiva varianter med högsta stamp-kvalitet.

För mer information: Johan Aspelin, vd för Golvbranschen, tel 070-326 05 03

Ämnen

Kategorier


Golvbranschen GBR är en rikstäckande paraplyorganisation för samtliga branschled och representerar 280 golventreprenörer och 42 leverantörer av golvmaterial och tillbehör. GBR arbetar bland annat med information, forskning samt teknisk och juridisk rådgivning. Kvalitets-, miljö- och arbetsmiljökonceptet Auktoriserat Golvföretag administreras av GBR, liksom GBR Kretsloppsmärkning och GBR Golvåtervinning.

Kontakter