Gå direkt till innehåll
Den efterfrågade handboken "Trägolv på golvvärme" är nu uppdaterad och finns att ladda ned på golvbranschen.se
Den efterfrågade handboken "Trägolv på golvvärme" är nu uppdaterad och finns att ladda ned på golvbranschen.se

Pressmeddelande -

Allt du behöver veta om trägolv på golvvärme

Nu finns en uppdaterad version av Golvbranschen GBRs efterfrågade handbok ”Trägolv på golvvärme” att ladda ned gratis.

- Trägolv fungerar bra i kombination med golvvärme om det görs på rätt sätt med rätt förutsättningar, säger Patrik Nordahl på Golvbranschen som varit ansvarig för uppdateringen.

- I handboken kan man ta del av branschens samlade kunskaper och erfarenheter för att säkerställa att installationen blir korrekt.

I handboken får man veta vad som krävs för att få en lyckad kombination av trägolv och golvvärme. Den innehåller information om trä som golvmaterial, om fukt och om elektriska och vattenburna golvvärmesystem samt ger detaljerade förslag på olika typer av konstruktioner. Det finns även en omfattande ordbok för alla de begrepp som förekommer i sammanhanget.

”Trägolv på golvvärme” är en mycket efterfrågad publikation och uppdaterades senast 2005. Nu har trägolvsleverantörer, leverantörer av golvvärmesystem och Golvbranschen GBR samverkat för att se över och tydliggöra informationen och anpassa innehållet till aktuella riktlinjer.

Många yrkesgrupper har nytta av handboken men främsta målgruppen är golventreprenörer och konsumenter.

- Anledningen till att vi uppdaterat handboken är att se att informationen är relevant och ytterligare belysa sådant som är viktigt för att installationen ska bli bra. Den ska underlätta för alla dem som vill kombinera ett snyggt funktionellt trägolv med ett önskat klimat, säger Patrik Nordahl.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Golvbranschen GBR är en rikstäckande paraplyorganisation för samtliga branschled och representerar nära 300 golventreprenörer och ett 40-tal leverantörer av golvmaterial och tillbehör. GBR arbetar bland annat med information, forskning samt teknisk och juridisk rådgivning. Kvalitets-, miljö-och arbetsmiljökonceptet Auktoriserat Golvföretag administreras av GBR, liksom GBR Kretsloppsmärkning och GBR Golvåtervinning.

Kontakter

Relaterat innehåll