Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

  • Vattentätt system för badrum

    GVK står i centrum när Golv till Tak landar i brevlådan. Under sina 30 år har GVK-auktorisationen växt till att bli näst intill obligatorisk vid beställning av badrum. Läs om de krav, regler och kontroller som är själva kärnan i kvalitetssystemet GVK. Badrumsutveckling och nya trender inom kakel och klinker är andra intressanta ämnen i årets sista nummer av branschens egen tidning.

  • Kom igång med Golvkontroll 2.0

    I den senaste versionen av Golvkontroll, det digitala kvalitetshjälpmedlet för golvföretag, finns flera smarta förbättringar. Men appens grundfunktion - att spara tid och därmed också pengar - är densamma. – Jag skulle aldrig gå tillbaka till böket med papper, penna och borttappade lappar igen, säger Krister Hasselqvist på Stockholms Interiörgolv. Appen är enkel och bekväm för killarna.

  • Dela golvkunskap för bättre affärer

    ​Kunskap om golvmaterial och skötsel är självklarheter för oss i branschen. Men för beställare och arkitekter är det inte lika enkelt att hitta. Du underlättar för kunderna, bidrar till hållbarhet och får dessutom fler och bättre affärer genom att informera om golvmaterial, installation och underhåll. Nya numret av Golv till Tak ger tips på hur du gör. Läs också om nya kreativa golvprojekt.

  • Plastgolv på den svenska marknaden är säkra

    I dagarna har man på olika nyhetsplatser kunnat läsa om att gravida kvinnor tar upp kemikalier från PVC-golv. Artiklarna är alarmistiska och det finns ingen anledning att göra kvinnor oroliga. De plastgolv som säljs på den svenska marknaden är helt ofarliga.

  • Win-win med vattenfelsbrytare

    Byggkeramik och våtrum är temat i Golv till Tak nr 6. Där beskrivs hur vattenfelsbrytare kan minska vattenskadorna i köket, det rum där vattenskadorna nu ökar mest. Och så firas förstås Konradssons, kakelleverantören som fyller 50 i år! Dessutom aktuella keramikprojekt runt om i landet och om hur Ekenhuset sparar tid och pengar på effektivare plattsättning. Läs golvbranschens egen tidning!

  • Golvläggare siktar mot EM-guld

    Hampus Andersson, som tävlar i golvläggning för Sverige i Yrkes-EM i Budapest nästa vecka, visste knappt att golvläggaryrket fanns. -Men så fick jag testa att lägga golv på husbyggnadsfirman där jag jobbade efter gymnasiet. Sedan var jag fast. Jag älskar verkligen att lägga golv och önskar att fler unga får upp ögonen för det här fantastiska jobbet!

  • Akustik, AMA och auktorisation

    Höstens första Golv till Tak bjuder på akustik inklusive den årliga, uppskattade översikten av aktuella akustikmaterial på marknaden samt en genomgång av golvnytt i AMA Hus 18. Dessutom en presentation av den nya auktorisationen av golvleverantörer med kriterier som bygger på FNs globala hållbarhetsmål och ISO 26 000. Läs Golvbranschens egen tidning, snart i en brevlåda nära dig!

  • Handbok för smarta hantverkare

    Handbok Byggkeramik är perfekt att ha i telefonen om du står inför en knepig situation på jobbet och behöver svar direkt. Här finns enkla, pedagogiska illustrationer och steg-för-steginstruktioner för kakel- och klinkerjobb i både torra och våta utrymmen. Ladda ned handboken nu så har du svaren i fickan när de behövs.

  • Beslut i ARN blir verklighet för konsumenten

    Till ARN, Allmänna reklamationsnämnden, kan konsumenten vända sig med klagomål på varor och tjänster. Sedan flera år tillbaka ligger hantverkstjänster högst på listan över klagomål. ARNs statistik över golvrelaterade ärenden visar dock att risken för felaktigheter minimeras genom att anlita hantverkare som är anslutna till en branschorganisation, i det här fallet Golvbranschen, GBR.

  • Vad säger golvföretagen om läget 2018?

    Vad säger golvföretagen själva om läget i branschen 2018? Den årliga medlemsundersökningen har fokus på lönsamhet och rekrytering. I filmen sammanfattar Johan Aspelin, vd för Golvbranschen, företagens synpunkter. Se den här https://bit.ly/2LFBhOu

  • Golvet i siffror 2017

    Textilgolv är den materialgrupp som ökat mest, visar Golvbranschens statistik över förra årets försäljning av halvhårda och mjuka golv. Med en försäljningsvolym på 3,5 miljoner kvadratmeter står textil för 14 procent av golvmarknaden medan trä behåller tätpositionen med 36 procent . Totalt såldes 25,5 miljoner kvadratmeter golv i Sverige under 2017, en oförändrad volym jämfört med föregående år.

  • Dagens RF-nivåer gäller

    Förändrade betongkvaliteter med längre torktid fortsätter att ställa till bekymmer i byggbranschen. Entreprenören kommer i kläm mellan golvkonstruktionens krav på torktid och byggaktörens snäva tidsplanering. Ett golv som överskrider något av de ingående materialens fuktnivå kan skapa problem. Golvbranschen, GBR, förtydligar därför sina limrekommendationer; Det är dagens RF-nivåer som gäller.

Visa mer